tisdag 12 maj 2009

Bryggprotokoll - Bubka, The One Hop Wonder

Bryggdatum: 2009-05-09

OG 1047* SG 1016**
Slutvolym: 25l

5,3kg Pale Ale Malt, Weyermann
0,4kg Cara-pils, Weyermann
0,3kg Ekologisk Münchnermalt, Weyermann
0,2kg Crystal Malt, Thomas Fawcett

Försockringsrast 67ºC 60 minuter***
Utmäskning 74,5ºC 10 minuter****

15g Amarillo - 9,7% α-syra - 60 minuter
15g Amarillo - 9,7% α-syra - 30 minuter
15g Amarillo - 9,7% α-syra - 20 minuter
10g Amarillo - 9,7% α-syra - 15minuter
20g Amarillo - 9,7% α-syra - 5 minuter
20g Amarillo - 9,7% α-syra - 1 minut*****

Jäst: American Ale II 1272 Wyeast

Tillsatser: ½krm Protafloc

Primärjäsning: 3 veckor planerad

* Recept - OG 1052
** Recept - SG 1013
*** Recept - 66ºC 60 minuter
**** Recept - 78ºC 10 minuter
***** Recept - 25g Amarillo (endast 95g i förpackningen)

2 kommentarer:

Daniel - schnille.se sa...

Förlåt, står det rätt, Crystal Malt x 2 och tre veckors primärjäsning med alejäst?

Daniel

Martin sa...

Tryckfelsnisse har varit framme och slabbat på tangentbordet. Det ska självklart vara 5,3kg Pale Ale Malt.

Jo vi kör tre veckors jäsning. Det som generellt styr jäsningstiden är när vi har tid att tappa på flaskor och annat. Då Wit-en skulle ta tre veckor blev det 3 för Alen med (även om 2 veckor antagligen varit bättre)